Πώς μπορώ να αποθηκεύσω ένα γούνινο ένδυμα μέσα στο σπίτι;

·        Χρησιμοποιήστε κρεμάστρες με ενίσχυση στους ώμους όταν κρεμάτε ένα γούνινο ένδυμα.

·        Όταν κρεμάτε τη γούνα στη ντουλάπα, αφήστε χώρο για να αποφευχθεί η συμπίεση της από άλλα ρούχα.

·        Μην αποθηκεύετε ποτέ τη γούνα σας μαζί με σκοροκτόνα.

·        Μην αποθηκεύετε τη γούνα σας σε μια τσάντα οποιουδήποτε τύπου (πλαστική,υφασμάτινη…) στο σπίτι ή στην αποθήκη.

·        Κρεμάστε μακριά τη γούνα σας από πηγές θερμότητας, όπως τα θερμαντικά σώματα και τα θερμαντικά ανοίγματα.

·        Μην αφήνετε τη γούνα σας εκτεθειμένη σε άμεσο φως για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η μακροχρόνια έκθεση σε άμεσο φως μπορεί να προκαλέσει οξείδωση και αποχρωματισμό.

 

Τι πρέπει να κάνω αν το παλτό μου μουσκευτεί;

Οι περισσότερες γούνες αντέχουν το χιόνι και τη βροχή, οπότε μην πανικοβληθείτε εάν το παλτό σας είναι λίγο υγρό. Απλά ανακινήστε και κρεμάστε το για να στεγνώσει αργά, μακριά από οποιαδήποτε άμεση πηγή θερμότητας. Αντισταθείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι για τα μαλλιά, και μην χτενίζετε ή βουρτσίζετε τη γούνα.

Αποφύγετε τις άμεσες πηγές θερμότητας, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες θα βλάψουν τόσο τη γούνα όσο και το δέρμα της. Μόλις στεγνώσει η γούνα, ανακινήστε ξανά.

Εάν το τρίχωμά της γούνας σας έχει μουσκευτεί αρκετά, σας συμβουλεύουμε να τα πάτε αμέσως σε έναν γουνοποιό για να εφαρμόσει την κατάλληλη θεραπεία.

 

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω το γούνινο παλτό μου;

Οι εμπειρογνώμονες της γούνας συνιστούν να καθαρίζετε το παλτό σας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, ακόμα κι αν δεν έχει φορεθεί. Εάν φοράτε πολύ συχνά τη γούνα σας, τότε συνιστάται να καθαρίσετε τη γούνα σας δύο φορές το χρόνο, μία φορά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και μία φορά το καλοκαίρι.

Η γούνα προσελκύει σκόνη και ρύπους από τον αέρα. Αυτές οι ουσίες πιάνονται στο τρίχωμα της γούνας και απορροφούν τα φυσικά έλαια από τα δέρματα σαν σφουγγάρι. Με αυτό τον τρόπο η γούνα όταν στεγνώνει γίνεται σκληρή και εύθραυστη. Αντιθέτως, όταν πηγαίνετε το παλτό σας για επαγγελματικό καθάρισμα, οι ουσίες αυτές απομακρύνονται, επιβραδύνοντας την αναπόφευκτη διαδικασία ξήρανσης. Ο ετήσιος καθαρισμός και προσεκτική αποθήκευση της γούνας σας θα μπορούσε να είναι η διαφορά διατηρώντας το παλτό σας για 8 χρόνια ή 10+ χρόνια.

 

 

Πώς μπορώ να ταξιδέψω με ένα γούνινο παλτό;

Η γούνα ταξιδεύει εύκολα! Αναδιπλώστε το παλτό πριν το τοποθετήσετε στη βαλίτσα σας και απλά κουνήστε το όταν φτάσετε στον προορισμό σας. Όταν πετάτε, κρατήστε το παλτό σας στην αγκαλιά σας ή βάλτε το στον αποθηκευτικό χώρο που βρίσκεται πάνω από το κάθισμά σας προσέξτε να μην αφήσετε να τοποθετηθούν άλλες αποσκευές πάνω από τα παλτά σας.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Πατώντας "Αποδοχή" μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies με σκοπό τη μέτρηση της επισκεψιμότητας και την προβολή διαφημίσεων.