Γιατί η πραγματική γούνα είναι καλύτερη από την faux (συνθετική) γούνα;

 

Η γούνα είναι ένα φυσικό και βιώσιμο υλικό. Είναι όμορφο, ζεστό, ανθεκτικό και μπορεί να παραδοθεί στις επόμενες γενιές, πριν τελικά επιστρέψει στον οικολογικό κύκλο της φύσης.

Η έκθεση επιβεβαιώνει ότι η φυσική γούνα υποβιβάζεται σε συνθήκες υγειονομικής ταφής, ενώ η ψεύτικη γούνα δεν το κάνει. Όπως και άλλα φυσικά υλικά, οι γούνες από βιζόν  και  αλεπού βιοδιασπώνται  αμέσως. Αντιθέτως, η βιοδιάσπαση της ψεύτικης γούνας δεν ξεκίνησε ποτέ! Όταν έγινε η δοκιμή αποσύνθεσης, τα δείγματα της φυσικής  γούνας διαχωρίστηκαν, με το δέρμα να εξαφανίζεται και το τρίχωμα να παραμένει. Η συνθετική γούνα αποχρωματίστηκε αλλά δεν αποσυντέθηκε καθόλου.

Αυτό σημαίνει ότι η φυσική γούνα δεν θα φράξει ποτέ τους χώρους υγειονομικής ταφής ή δεν θα διασπαστεί σε πλαστικές μικροΐνες , αλλά θα επιστρέψει στη φύση χωρίς να βλάψει το περιβάλλον.

Η πραγματική γούνα είναι μακράς διαρκείας(διατηρείται για πολλά χρόνια). Είναι αλήθεια ,  τα γούνινα ενδύματα έχουν εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής και μπορούμε να τα απολαύσουμε για αρκετές δεκαετίες. Επιπλέον, η επαναχρησιμοποίηση της γούνας είναι συνηθισμένη, με τα ρούχα να περνούν από γενιά σε γενιά ή να πωλούνται από δεύτερο χέρι.  Η μεταποίηση και η εκ νέου κατασκευή των ενδυμάτων γούνας είναι επίσης δημοφιλής, υποστηρίζοντας τη χρήση της γούνας για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό.

Η γούνα είναι υλικό βιοδιασπόμενο και έχει πολύ μικρότερο αντίκτυπο στους χώρους υγειονομικής ταφής και στους ωκεανούς από τα πλαστικά συνθετικά υφάσματα.

 

                                                                                                                     

 Μια συνθετική (faux) γούνα μέσου βάρους 2210 γραμμαρίων  ισοδυναμεί με …   

1)       8840   πλαστικά φίλτρα τσιγάρων (442 πακέτα τσιγάρα

2)       5525   μέτρα πετονιά ψαρέματος 

3)       4420   πλαστικά καλαμάκια 

4)       4018   μέτρα πλαστικού σπάγκου 

5)       3683   πλαστικές σακούλες τροφίμων 

6)       3315   μέτρα από πλαστική χορδή 

7)        737    πλαστικά ποτήρια 

Product added to wishlist
Product added to compare.

Πατώντας "Αποδοχή" μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies με σκοπό τη μέτρηση της επισκεψιμότητας και την προβολή διαφημίσεων.